protecció de dades, protecció de dades palamós, protecció de dades Girona

Disseny Web palamós ofereix un servei integral perquè puguis complir amb les obligacions bàsiques imposades per la LOPD

Protecció de dades: la LOPD i el RGPD

La Llei Orgànica de Protecció de Dades o LOPD forma part de la legislació espanyola des de fa gairebé 20 anys (és una Llei Orgànica de 1999), però s'ha fet més rellevant amb la generalització del tractament digital de dades per part de les empreses i, sobretot, amb la recent entrada en vigor del Reglament General de Protecció de Dades de la UE. Tots dos busquen protegir els usuaris davant publicitat indiscriminada o intrusiva.

Si tens un negoci, com una botiga en línia o una pàgina web, és molt probable que captis i gestions dades de caràcter personal dels teus clients. Amb la digitalització dels processos empresarials, també és força comú que les empreses els emmagatzemen en format informàtic, exposant-los a possibles atacs, facilitant la seva cessió a tercers i possibilitant l'enviament de comunicacions comercials amb facilitat.

Per tot això, la LOPD (i també el RGPD) prohibeix la utilització de les bases de dades per a l'enviament de comunicacions comercials quan no hi ha un consentiment exprés, així com, per exemple, la venda d'aquestes dades a tercers si el titular no ho ha permès. L'empresa és responsable de l'emmagatzematge i gestió de les dades, però sempre ha de garantir la confidencialitat dels mateixos en benefici del titular.

El RGPD va entrar en vigor el 25 de maig de 2016 i va ser d'aplicació el 25 de maig de 2018, les exigències legals dels països de la Unió Europea convergeixen i s'amplien amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), que atorga un control sobre les dades personals fins i tot major als usuaris. Amb aquest Reglament General s'inclou, per exemple, la necessitat de consentiment exprés, i no tàcit, el que ha portat a les empreses a actualitzar les seves clàusules i contractes per adaptar-se a la nova normativa, ja que, ara, la legislació especifica el tipus de consentiment requerit


Legalitzar

Tots els fitxers de dades de caràcter personal hauran d'estar inscrits i legalitzats en l'agència espanyola de protecció de dades.

Legitimar

Totes les dades de caràcter personal tractades han de comptar amb el consentiment de l'afectat i complir una sèrie de principis.

Protegir

La LOPD estableix mesures que garanteixin la seguretat de les dades de caràcter personal, obligatòries per part de l'empresa o professional.

¿VOLS QUE LA TEVA EMPRESA COMPLEIXI LES NORMATIVES DE LA LLEI ORGÀNICA DE PROTECCIÓ DE DADES (LOPD)?

SÍ, VULL
T'OFERIM

Auditoria

Avaluem la situació actual del teu negoci. Analitzem cada un dels punts per procedir a la confecció del project pla.

Consultoria

Realitzem reunió de setup amb la confecció d'un calendari de seguiment durant la implantació del RGPD.

Adequació

Procedim a implantar la normativa, mitjançant la interlocució amb els agents implicats en el projecte.

Seguiment

Oferim suport al llarg de l'exercici, amb la finalitat de solucionar de forma ràpida els dubtes que puguin sorgir.

Assessoria Jurídica

Complir amb la legalitat és el nostre principi, però sabem que els dubtes poden sorgir en qualsevol moment.

Defensa Jurídica

Responem davant de qualsevol contratemps que pogués sorgir, prestant el nostre suport.