Aconsegueix que els clients et trobin online (part 1)

1-Conceptes bàsics sobre cercadors

Aconsegueix que els clients et trobin online

A continuació explicarem com els cercadors han canviat la manera de fer negocis i per què són un lloc ideal per promocionar la teva empresa.

Com van néixer els cercadors? El 1990 feia els primers passos un programa anomenat “Archie” (un dels primers cercadors), que permetia als seus usuaris accedir i buscar noms d’arxius, és a dir, els noms de les pàgines web. No obstant això, Archie no podia dir-te el que havia en aquestes pàgines.

Si saltem un parell de dècades, ens trobem amb cercadors com Google, Bing, Yahoo !, Ask.com, AOL, Baidu o Yandex, que han evolucionat a passos de gegant. Aquests cercadors utilitzen programes informàtics extremadament sofisticats amb els quals inspeccionen un gran nombre de pàgines web.

La majoria dels cercadors funcionen de la mateixa manera. Si un internauta desitja trobar alguna cosa, escriu una paraula o frase, el que coneixem com consulta de cerca, i després el cercador compara aquesta consulta amb el seu catàleg de pàgines web i li mostra a l’usuari els resultats amb un major índex de coincidència amb la seva recerca . Aquests apareixen a la pàgina de resultats de cerca.

L’objectiu dels cercadors és crear llistes amb els resultats més rellevants perquè els usuaris trobin el que estan buscant. La pàgina de resultats inclou enllaços als llocs web, llistats d’empreses locals, articles en venda, anuncis, imatges, mapes, vídeos i molt més.

Què té a veure això amb el teu negoci? Bé, imagina que ets propietari d’una cafeteria. Si algú busca cafeteria a Palamós -el teu negoci-, és l’oportunitat ideal perquè surtis a la pàgina de resultats de cerca. O si ets un tècnic de reparacions d’aparells d’aire condicionat o un restaurant local de menjar per emportar, voldràs aparèixer en els resultats quan els usuaris busquin paraules o frases relacionades. Per què? Perquè les paraules que els usuaris escriuen en el cercador indiquen que estan interessats en els teus productes o els teus serveis en aquest mateix moment.

És el moment i el lloc ideal en el qual estar present. Es tracta d’una forma de dirigir-te a persones que ja t’estan interessades en tu, i no només ho diem nosaltres. Nombrosos especialistes en màrqueting afirmen que una estratègia de recerca és fonamental per a una estratègia de màrqueting en línia i els números donen suport aquesta afirmació.

.¿Significa això que has de deixar de banda altres formats de publicitat en línia? És clar que no! El teu pla pot i ha d’incloure diferents formats per promocionar el teu negoci: les xarxes socials, el màrqueting per correu electrònic o la publicitat de Display.

Però si el que vols és promocionar els teus productes i serveis en línia, aparèixer en els resultats de recerca és una aposta bastant segura.

fi part 1

Principals tècniques SEO que podem usar en el nostre lloc web.

Principals tècniques SEO

L’objectiu principal del posicionament SEO és aparèixer en les posicions més altes possibles (si pot ser les tres primeres) dels resultats de cerques orgàniques per a una o diverses paraules claus concretes, per a això hem d’entendre com funcionen els cercadors, considerar el nostre públic objectiu i traçar una estratègia de màrqueting digital, recolzant-nos en eines d’anàlisi que ens permetin mesurar la nostra eficàcia, i corregir aquells aspectes que no afavoreixin el nostre posicionament orgànic, eines tipus: Google Analytics, Google Trends, Onepage … Etc.

Amb aquest fi aplicarem tècniques de SEO On-Page i SEO Off Page.

El SEO On-Page es refereix a totes les coses que podem fer dins del nostre espai web per ajudar a obtenir millors classificacions orgàniques en els cercadors:

• Títols de pàgines (H1, H2, H3)
• Arquitectura web optimitzada.
• Creació d’enllaços interns
• Optimització d’imatges
• Optimització adreces.
• Enviar arxiu mapa del web.
• Comprovar indexació del web.
• Crear arxiu robots.txt.
• Optimització d’etiquetes meta i descripcions per SEO, etc.
• Creació de continguts.
• Optimització de la web pel que fa a rendiment (velocitat de càrrega, connectors, etc.)
• Optimització de bases de dades i compressió de la web al servidor.
• Optimització de la web quant a usabilitat.
• Optimització de la web a escala de llegibilitat de textos i concordances.
• Utilització de paraules clau per intenció d’usuari.
• Creació d’infografies per donar rellevància als usuaris que busquen contingut visual.

D’altra banda, el SEO Off-Page es refereix a totes les coses que podem fer fora del nostre espai web per ajudar-lo a obtenir millors classificacions orgàniques, com ara:

• Publicar en xarxes socials
• Enviament d’articles a premsa
• Participar en fòrums
• Fer guest blogging
• Donar d’alta el negoci en línia en directoris
• Participació amb comentaris en altres llocs web.
• Aconseguir backlinks d’altres blocs, etc.

En tots dos casos sempre cal ser meticulós i estricte en la selecció de les paraules clau, i en l’elaboració d’un contingut de qualitat, que ens diferenciï de la competència i que proporcioni resposta al que els usuaris objectius estan buscant.

Per què Amazon està a punt d’invertir al mercat publicitari de TV més de 70 Bilions de dòlars?

Marc Pritchard, director de marca de Procter & Gamble, va oferir una predicció sorprenent en el Consumer Electronics Show 2019:

“Diria que els dies de publicitat com la coneixem avui estan comptats. Hem de començar a pensar en un món sense anuncis”.

En un món impulsat per dades, tecnologia i dispositius domèstics intel·ligents que eviten la necessitat d’una comunicació massiva, Pritchard presagia l’extrem lògic de què ja s’està desenvolupant en el panorama publicitari actual:

“A mesura que el valor de la marca s’incrusta més profundament en el producte i l’experiència del client, confiem menys en la publicitat informativa. I això crea un món, que sostinc en l’edició de setembre del Journal of Advertising Research, que afavoreix cada vegada més a Amazon. “

La publicitat televisiva s’ha basat en una sorprenent manca de mesura i responsabilitat posteriors a la campanya. Mentre que, la publicitat digital s’ha vist impulsada pel rendiment en el temps, consolidant la seva reputació inicial com el mitjà més  “mesurable”.

Prenguem com a exemple el següent: la cerca de Google va començar la tendència posterior a la campanya i Facebook va recollir el mantell en la publicitat gràfica.
Una enquesta recent del CMO Club va posar de manifest la importància del ROI específic dels mitjans per a plataformes com Google i Facebook entre els CMO d’EE. UU.

Però recentment, estem veient que els vents bufen favorablement a Amazon, un gegant que generarà 11,3 bilions de dòlars en ingressos per publicitat digital aquest any, el que representa un 8,8% del mercat. ¿La raó més gran? “la mesurabilitat”.

Segons una enquesta de venedors al detall d’EE. UU. Realitzada per Nanigans and Advertiser Perceptions, la principal raó esmentada per a la publicitat en Amazon va ser el sòlid rendiment i el ROI.
Altres factors principals inclouen la mida i la qualitat de l’audiència, i que els usuaris d’Amazon estan preparats per comprar.
Una audiència qualificada a escala vinculada al rendiment de vendes és una combinació irresistible per als venedors.

Però Amazon no té intenció d’adormir-se sobre els llorers mentre continua fent efecte en el mercat de publicitat digital; no ens equivoquem, el gegant digital ara té la vista posada en la televisió.

Si tenim en compte el següent:

• Els millors actius de dades de primera part en la indústria, basats en la recerca de productes de diverses categories i el comportament de compra.

• Una important plataforma de mesurament i orientació de publicitat digital.

• Lideratge en tecnologia de veu i adopció de maquinari, inclosos altaveus intel·ligents i dispositius de TV i controls remots connectats activats per veu.

• La capacitat d’introduir mostres de productes a les llars dels consumidors. Una gran i creixent petjada de vídeo amb publicitat.

Ara ajuntem les peces i no és difícil imaginar un futur de publicitat amb Amazon com el jugador líder.

El handicap per Amazon és tenir prou inventari de vídeo amb publicitat, que pot abordar mitjançant l’adquisició de drets de contingut o la introducció d’anuncis en Prime Video.

Considerem el següent escenari:


Estàs assegut al teu sofà per veure el teu programa favorit de Prime Video, i entre episodis apareix un breu anunci de vídeo, preguntant si estàs llest per demanar les teves fulles d’afaitar.
Amazon ja sap pel teu historial de compres que és probable que hagis arribat a la teva última fulla.
Parles amb el control remot del teu Kindle Fire TV “comprar ara”, i l’endemà ve un nou paquet de fulles, juntament amb una mostra d’un nou aftershave.
Proves l’aftershave i t’agrada.
La setmana següent rebràs un altre anunci entre els episodis de Prime Vídeo d’aquest mateix aftershave. “¿Ho compres?” ..

Això podria ser el més semblant al sant grial per als especialistes en màrqueting: la capacitat de presentar la seva marca a la majoria de les llars, oferint una combinació de marca, resposta directa i experiència en productes, tot en una ràpida successió.

Quin CMO no voldria això?

Per quan es manifestin les ambicions publicitàries d’Amazon, serà massa tard per a molts en la cadena de subministrament de mitjans i publicitat.

Els dies de la publicitat televisiva tal com la coneixem estan comptats, o no…

Fonts: eMarketer, Nanigans and Advertiser Perceptions, The CMO Club.